Que falses són les xarxes socials...tot és meravellós...tot està bé...tothom és perfecte...NO ANEM BÉ...

dimecres, 22 de juny del 2011

EL GOVERN CATALÀ ENS APUJA LES TAXES UNIVERSITARIES

El govern català anuncia que apujarà un 7,6% les taxes universitàries

Diu que destinarà el 25% de la recaptació a beques d'estudiants

La secretaria d'Universitats ha proposat que els universitaris pagui un 7,6% més per crèdit el curs vinent, que és el màxim que permet el govern espanyol. Això equival a pagar entre 64 i 100 euros més per curs. La nova taxa equival a l'Índex de Preus de Consum (IPC) interanual, del 3,6%, i quatre punts més. Segons fons del departament citades per l'ACN, el 25% de l'augment en recaptació servirà per crear un nou sistema de beques per als estudiants universitaris. La proposta d'Universitats és pendent de ser aprovada pel Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) i, posteriorment, pel propi govern.

La proposta, segons l'ACN, també inclou que els estudiants puguin pagar els seus estudis en mensualitats, que el doctorats no hagin de pagar la defensa de tesi cada any sinó només l'any que la defensen i que els universitaris que repeteixen per tercera vegada una assignatura hagin de pagar fins a un 60%. A banda del 7,6%, les universitats també han de fixar les seves taxes de matriculació.

El president del Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT), Jordi Codony, ha criticat l'augment de les taxes i ha lamentat que al final els estudiants acabin pagant el curs vinent un 13% més. En canvi, ha aplaudit la proposta de creació del sistema de beques per als estudiants que més ho necessitin, que es pugui fer el pagament mensual i que els doctorats només hagin de pagar la defensa de la tesi una vegada.